“Werk met passie! Als het kon, was ik nu nog aan het werk. ”

“Werk met passie! Als het kon, was ik nu nog aan het werk. ”

Ik heb mijn hele leven gewerkt als kok. Ik kan haast niet in een restaurant zitten zonder aan het werk in de keuken te denken. Eerst werkte ik als chef-kok in het restaurant van een hotel, uiteindelijk ben ik mijn eigen restaurant gestart. Daar kon ik helemaal zelf bepalen wat er op het menu stond.
Ik ben begonnen als bakkershulp in Groningen. Toen ik er kwam, was het de drukke periode van december tot april. Dan maakten we veel banket, met name chocoladeletters en bonbons. Er kwamen ontzettend deftige mensen in de zaak, en ik moest zo nu en dan wat bezorgen bij die mensen thuis. Als er dan iets niet helemaal meer heel was kwam er meteen een belletje. Een gebroken koekje wilden ze niet opeten.

- De heer Ots

Ella

Ella

Ik ben bezig met de vooropleiding van de opleiding tot dansdocent in Rotterdam. Ik oefen stiekem al een beetje met uit huis gaan...

Dhr. Lanenga

Dhr. Lanenga

Toen ik 15 was vertrok ik met mijn ouders naar Australië. Het was direct na de oorlog, en mijn ouders hadden het gevoel dat er in Nederland weinig te halen was...

Dhr. Bolt

Dhr. Bolt

Als schipper ben ik de hele wereld over geweest. Van Zuid- Amerika en Afrika tot Scandinavië. Ik heb landen voor mijn ogen zien ontwikkelen...

Janneke

Janneke

Naast mijn baan als revalidatieverpleegkundige, heb ik een bijzondere hobby. Eén keer per maand ben ik in het weekend oproepbaar in de uitvaartbranche...